► Изложба в Проджект Лаб, София

XII самостоятелна изложба на ВЕРА ПЕНЕВА 
живопис, колаж и скулптура
Център за изкуство и култура Project Lab - София, бул. "Мария Луиза" 58

19 април - 31 май 2019 г.

На 19 април 2019 г. от 19 часа по покана на Project Lab, София - Вера Пенева открива XII си самостоятелна  изложба. Събитието е част от кампанията „Изкуство с кауза” в подкрепа на деца с увреждания и се организира със съдействието на винарска изба „Катаржина Eстейт”, която се включва в каузата на Проджект Лаб за помощ и подкрепа на българското изкуство. Изложбата ще открие изкуствоведът Румена Калчева, а специален гост на събитието ще бъде джаз примата Камелия Тодорова.

Живи, цветни, светли - творбите на Вера Пенева носят чувства и преживявания, сякаш от един друг свят - много по-добър, винаги добър. Свят, в който всеки и всичко има своето уникално място и едновременно с това прелива и се слива с всичко наоколо, създавайки нещо по-голямо и значимо от сбора на отделните му части... А същевременно сред образите са вплетени нишки, въжета... Сякаш самият живот! Пътят, който те поема от едно място и те отвежда на съвсем друго, до самия край - за да откриеш, че неусетно и ти си станал различен - много, много по-добър... Поемете на пътуване, следвайки „нишките” в творбите с красиви имена на Вера Пенева в самостоятелната нейна изложба на 40 произведения колаж, живопис и пластика в Проджект Лаб от 19 април до 31 май 2019 г.!

Вера Пенева е член на Съюза на българските художници, на Дружеството на художниците - Добрич и творчески директор на рекламно Студио ПАСТЕЛ. Нейни творби могат да бъдат открити в обществени и частни колекции в Норвегия, Швеция, Холандия, Словакия, Германия, Швейцария, Русия, САЩ, Турция, Грузия, Испания, Румъния, България...

една НЕ просто изложба

една НЕ просто изложба

19 април - 31 май 2019 г., Project LabБлагодаря на всички, които приеха поканата ми и присъстваха на откриването на ХII ми самостоятелна изложба, както и на тези, които имаха желание, но по една или друга причина не успяха да дойдат!
Благодаря на д-р Румена Калчева, че представи изложбата ми и разбира се на Зина Любенова - сърцето и душата на Проджект Лаб!


 

  
Коментари